Конкурс 2011

Конкурсът за наградите “Зелена община” се организира от Фондация “Зелена община” за шести път. Целта на инициативата е да промотира и възпитава добрите практики в развитието на зелените системи на българските общини - благоустрояването и поддържането на паркове, градини, обществени спортни тревни терени и детски площадки

Видео презентация на конкурс Зелена Община 2011.

През 2011 година Фондация “Зелена Община” ще връчи награди в следните категории:

•    Реализиран проект за благоустройство на градската зелена система
•    Проект за благоустройство на градската зелена система
•    Реализиран проект за зелено спортно съоръжение
•    Реализиран проект за фонтан и водни ефекти

Формулярът за кандидатстване може да изтеглите от сайта на НСОРБ и от тук.

Конкурсът ще премине през следните основни етапи:

До 25.11. 2011 – Подаване на проекти от общините

*Изпращане на формуляри в 48 седмица е възможно, но може да не бъдат обработен и включен в номинациите.

До 05.12. 2011 – Обявяване на номинираните проекти по категории

На 12.12.2011 –  Церемония по връчване на наградите от конкурса “Зелена  община”, “Кемпински хотел Зографски”, зала “София”.

    Тазгодишното издание на наградите отново е под патронажа на Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) като очакваме инициативата да бъде подкрепена от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Министерство на околната среда и водите (МОСВ).

Конкурсът  ще се осъществи с медийната подкрепа на информационния портал Енергетика, Екология, Икономика и националният седмичник за архитектура, строителство, инфраструктура, инвестиции, градоустройство и енергийна ефективност "Строителство Градът" , които ще отразяват инициативата от началото до връчването на наградите.

Амбициозният телевизионен канал с бизнес насоченост „България он еър” ще излъчи цялата церемония по награждаването на живо и ще пусне репортажи от събитието в новинарските си емисии.

Документи за участие в конкурса „Зелена Община” вече се приемат. Включете се в надпреварата като изтеглите и попълните формуляра от линка по-долу и го изпратите на е-мейл: foundation@zelenaobshtina.org до 25 ноември.

Екипът на „Зелена Община” е на Ваше разположение за допълнителна информация на тел. 02/94300 00.

Вярваме, че с общи усилия ефективно популяризираме изграждането и благоустрояването на българските зелени площи и спортни терени чрез използване на водо- и енергоспестяващи технологии.

Нека заедно направим българските общини още по-красиви!

Изтеглете формуляра за кандидатстване от тук.

 

 Медийни партньори: